Evangeliseren op Utrecht Centraal 15 oktober!

evangelisatie Utrecht Centraal

Share This Post

Evangeliseren op Utrecht Centraal 15 oktober

De liefde van Jezus

Vandaag gaan we evangeliseren op Utrecht Centraal. Ik ben moe, vertel ik tegen God. Ik heb zin om thuis te blijven, ik moet ongesteld worden, maar evangeliseren is belangrijk. Ik leg het in God’s handen en ik besluit gewoon te gaan. En eigenlijk, wat ga ik thuis doen!? Met God maak ik tenminste wat mee.

een mooi getal

We verzamelen dit keer op Utrecht Centraal. We zijn met z’n 8en. Mooi even getal. We bidden en gaan in tweetallen uitelkaar. Ik kreeg op me hart om met de jongste mee te gaan. We doen twee rondes en spreken veel mensen aan. Maar met 1 man hebben wij een bijzonder mooi gesprek.

Geleid door de geest

Wij ontmoette hem bij de bloemenmarkt. Mijn broeder S, haalt een Italiaans broodje en de Heer laat echt zien dat ik hem moet aanspreken. Ik loop naar hem terug en ik ga onder een afdakje naast hem staan. Ik heb het over het weer en vraag wat hij gaat doen en hij vraagt wat ik ga doen. En ik vertel dat ik en mijn broeder de liefde van Jezus vandaag op straat verkondigen.

Mijn broer is priester

Hij vertelt over zijn katholieke achtergrond en ik vraag wat God nu nog in zijn leven betekent. Hij leest af en toe de bijbel. Maar vertelt ook dat hij zich toch wel gepusht voelde door zijn ouders die flink overtuigd zijn van het geloof. Daarnaast is zijn broer ook priester. Hij geeft aan dat hij zelf nooit die overtuiging heeft gehad en God niet heeft ervaren en dat hij dat juist zo graag zou willen. Hij geeft ook aan dat hij erg rationeel is. Daarnaast is hij ook teleurgesteld in God. Hij is al die jaren zondag naar de kerk gegaan en waarvoor was dat? Wat heeft het mij opgeleverd? Wij vragen, luisteren en praten verder.

Teleurgesteld in God

Wij vragen aan hem; zou je hem Nu willen ervaren? En toch zegt hij dan, nu even niet.We reageren verbaasd en vragen wat het nou maakt dat hij toch nu niet wilt, terwijl hij net zei dat hij juist verlangt om de Heer te ervaren.

De volgende stap

Ik en me broeder hebben toch het idee dat iets in hem tegenhoudt. Ook spiegel ik hem terug dat ik iets bespeur van een soort mix van teleurstelling, boosheid, misschien bitterheid en dat als dit zo is, dit wel het gebed blokkeert  en de relatie die je met God kan hebben. Ook vertel ik hem dat soms de stap bij ons zelf ligt. Broeder S. eindigt het gesprek. En precies op dat moment komt zijn vriend waar hij op wacht eraan. Echt timing van God. We zegenen hem en gaan er weer vandoor. Verderop bidden we nog even voor hem.

Blokkades

Een heel mooi gesprek van een man die echt op zoek is naar meer van de Heer. We bidden dat zijn ogen en oren zullen open gaan en dat alle muren en blokkades die hem ervan weerhouden om dichterbij de Heer komen, zullen vallen. Dat hij mag weten dat zijn leven die hij nu heeft, verre is van wat hij zal krijgen als hij zich volledig aan de Heer geeft, in Jezus naam. Amen.

Evangeliseren op Utrecht Centraal

 Evangeliseren op Utrecht Centraal dat hebben we vaker gedaan in het verleden. Tegenwoordig gaan we elke 3e zaterdag de straat op. De ene keer verzamelen we op Utrecht Centraal de andere keer bij HopeChurch, een kerk midden in het Centrum om vandaar uit te evangeliseren in Utrecht. Mocht je ook een keer mee willen gaan, check de events pagina van deze site. Hier vind je een planning van evangelisatie initiatieven in Utrecht maar ook in andere steden. Voel je vrij om een berichtje achter te laten, mocht je een keertje mee de straat op willen.

 

 

Evangeliseren op Utrecht Centraal

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Take The City Amsterdam
Event

Take The City Amsterdam

Take The City Amsterdam : Oproep aan alle gelovigen en evangelisten in Nederland! Op donderdag 9 mei (Hemelvaart) & vrijdag 10 mei organiseert Evangelist.Network het