Jesus at the door : Een evangelisatie methode om te oogsten

JESUS AT THE DOOR PLAATJE

Share This Post

Jesus at the door : een evangelisatie methode om te oogsten!

‘Heer’, bad ik op een dag met enige frustratie, ‘Ik zaai veel, maar in Uw Woord heeft U het ook over oogsten, maar toch zie ik dat nog veel te weinig gebeuren’. ‘Ze noemen me allemaal evangelist Heer, maar is dat wel zo, dan zou ik toch veel meer moeten oogsten?! ‘ ‘De mensen zeggen het geregeld, maar is dit wel mijn roeping of heeft U toch hele andere plannen met mij?’ 

Evangelisatie event

Een week later spreek ik op een evangelisatie event een jonge man en we besluiten samen tijdens het event de straat op te gaan. Ik merk tijdens het evangeliseren op dat hij min of meer dezelfde stijl van evangeliseren hanteert als ik. We hebben leuke gesprekken, het was een vruchtbare ochtend.

Tijdens het wandelen terug richting het event, krijgen we het over zaaien en oogsten. Ik vertel hem dat ik veel zaai, maar dat het oogsten tegenvalt en meer uitzondering dan regel is. Hij herkent het uit zijn ervaringen, maar gebruikt sinds enige tijd ” Jesus at the Door ” en sindsdien oogst hij meer.

Hij geeft me wat uitleg over de Jesus at the door app. Bij het zien van het Jesus at the door plaatje, herken ik het.  Ik had het eerder bij een Zwitserse straatevangeliste gezien en nu zag ik het voor de 2e keer voorbij komen.

Flashback

Twee weken later krijg ik thuis  een flashback; een week voor het event, tijdens gebed, had ik mijn frustratie uitgesproken over het te weinig oogsten. En het leek wel of ik tegelijkertijd een beeld terug kreeg van het gesprek, die ik had met de jongen van het event over De Jesus at the door app.

Zou de Heer het zo hebben geleid, dat ik moest horen van de Jesus at the door evangelisatie methode? Zou de Here er een bedoeling mee hebben gehad? Hierop besluit ik deze methode de komende maanden een kans te geven en het samen met mijn evangelisatiemaatje Roos uit te proberen.

Oogsten & Dopen

Al bij de eerste paar keer is het raak. We merken dat veel meer mensen hun hart aan de Heer geven dan normaal het geval was en inmiddels hebben we al iemand mogen dopen. Prijs de Heer! Als het zo door blijft gaan, dan is dit goud. Dit moet iedereen weten en inmiddels probeer ik ook anderen deze methode aan te leren. Begrijp me niet verkeerd, uiteindelijk is het de Heer die de harten raakt en al het werk doet, maar ik geloof zeker dat je op verschillende manieren het evangelie kan uitleggen en sommige manieren hierin beter zijn dan andere.

Oogstmethode

Ook de maker van de methode zegt dat dit meer een oogstmethode is. Als ik het zelf omschrijf noem ik het de “alles of niks methode”.

Op een hele efficiënte manier vertel je het evangelie middels vergelijkingen en vragen. Het mooie vind ik, dat de Here Jezus ook vaak in vergelijkingen sprak. Als ze het niet willen horen, dan snel door naar iemand anders.

Wel is het zo, dat het tot nog toe voor mij het best werkt bij een constante stroom van mensen. Vandaar dat we regelmatig voor de uitgang van een supermarkt staan om zoveel mogelijk mensen in een korte tijdsperiode te kunnen aanspreken. Daar zit mijns inziens de kracht in van de methode. Vaak zijn we namelijk erg lang in gesprek en met deze methode kom je veel sneller tot het doel: het efficient vertellen van het goede nieuws op een kort en bondige manier. Je bent dus veel productiever, omdat als je het goed doet, je veel meer mensen aanspreekt dan normaal het geval is. Ik gebruik de methode overigens ook als ik niet voor een grote stroom mensen sta, maar ik merk dat het bij een grote stroom mensen effectiever is. Daarnaast biedt de methode ook genoeg ruimte voor de Heilige Geest om voor de persoon te bidden en te profeteren.

Uitleg Jesus at the door Methode

De methode maakt gebruik van een plaatje, welke je kan bestellen op de Jesusatthedoor.com website of  een gratis  app, die je kan downloaden in de Apple- of Android store, waar het plaatje ook te vinden is. Hieronder het plaatje met daarbij de vragen die je stelt aan de persoon die je ontmoet:

JesusattheDoor uitleg

Om het nog te meer te verduidelijken vind je hieronder twee YouTube filmpjes waar je live ziet hoe de methode exact gebruikt wordt. Als je meer zou willen oogsten, dan hoef je niet verder te zoeken. Ik zou zeggen, maak het je eigen en test het uit. Vind meer informatie over deze methode en getuigenissen op de Jesus at the door Website: https://Jesusatthedoor.com of het YouTube kanaal van Jesusatthedoor

Zaaien & Oogsten.

Het is zoals ik al zei natuurlijk niet de methode die de harten raakt, maar het is allemaal het werk van de Heer. Wel geloof ik, dat de Heer door  Zijn Geest ook methodes gegeven heeft, die we kunnen gebruiken. 

Verder wil ik ook niks afdoen aan zaaien. Zonder het zaaien kan er namelijk niet geoogst worden! Het zaaien is dan ook net zo belangrijk als het oogsten! Beiden hebben elkaar nodig.

Het Woord, Marcus 4:26-29

Hier nog een prachtige tekst over zaaien en oogsten uit het Woord , vertaling uit Het Boek, Marcus 4:26-29  waar ik mee wil afsluiten:

Marcus 4:26-29

Mocht je meer informatie willen hebben over evangelisatie check deze blog.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Take The City Amsterdam
Event

Take The City Amsterdam

Take The City Amsterdam : Oproep aan alle gelovigen en evangelisten in Nederland! Op donderdag 9 mei (Hemelvaart) & vrijdag 10 mei organiseert Evangelist.Network het

nl_NLNL